Menu
I. Śniadania i dodatki:
- Jajecznica z 3 jaj , na maśle z cebulą
- Jajecznica z 3 jaj ,na maśle z cebulą ,boczkiem i pieczarkami
- Kiełbasa grzana
- Kiełbasa smażona
- Jajko gotowane
- Jajko sadzone
- Dodatki: Chleb, masło, chrzan, musztarda, majonez, ketchup, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, ser.
II. Zakąski:
- Śledź w oleju
- Śledź w śmietanie
- Sałatka śledziowa
III. Dania z wieprzowiny:
- Kotlet schabowy panierowany
- Frytki lub ziemniaki
- Surówka z kapusty białej
- Kotlet schabowy po parysku
- Frytki lub ziemniaki
- Zestaw surówek
- Sznycel /Stek wieprzowy z jajkiem
- Ziemniaki pieczone
- Surówka z kapusty białej
- Schab pieczony ze śliwką
- Pyzy drożdżowe
- Buraczki
- Pieczeń z karkówki
- Pyzy drożdżowe
- Buraczki
- Golonka gotowana
- Ziemniaki z wody
- Kapusta zasmażana
- Polędwiczka a la „Przystań”
- Ziemniaki pieczone
- Sos pieczarkowy
- Surówka z kapusty białej
- Polędwiczka z brzoskwiniami
- Frytki lub ziemniaki
- Surówka z marchwi
IV. Dania z drobiu
- Kotlet „Imperial”
- Frytki
- Surówka z kapusty białej
- Wątróbka saute z cebulką
- Ziemniaki z wody
- Ogórek konserwowy
- Kotlet de volaille
- Ziemniaki z wody
- Marchewka z groszkiem
- Medalion z kurczaka z brzoskwinią
- Kulki ziemniaczane
- Surówka z białej kapusty
- Kotlet panierowany
- Frytki lub ziemniaki
- Surówka z kapusty białej
V. Dania z ryb
- Ryby smażone saute /panierowane
- Karp
- Sandacz
- Pstrąg
- Filet z morszczuka
- Dorsz
- Sum
- Pstrąg gotowany w jarzynach
VI. Dania z wołowiny
- Polędwica po francusku
- Ziemniaki pieczone
- Zestaw surówek
- Brizol z pieczarkami
- Frytki lub ziemniaki
- Zestaw surówek
- Rumsztyk z cebulą
- Frytki lub ziemniaki pieczone
- Zestaw surówek
- Befsztyk z polędwicy
- Frytki lub ziemniaki pieczone
- Zestaw surówek
- Boeuf Strogonov
- Kluski półfrancuskie
- Surówka z kapusty białej
VII. Dania z dziczyzny
- Polędwica z daniela z kurkami
- Kasza gryczana
- Lampka wina gratis!
- Pieczeń z dzika
- Pyzy drożdżowe
- Buraczki
- Pieczeń z sarny
- Pyzy drożdżowe
- Surówka z kapusty białej
VIII . Zupy
- Barszcz czysty
- Barszcz z krokietem
- Flaki wołowe
- Żurek
- Czernina
- Gulaszowa
IX . Inne dania
- Pieczeń cielęca
- Pyzy drożdżowe
- Buraczki
- Królik pieczony w winie
- Pyzy drożdżowe
- Buraczki
- Kaczka pieczona
- Pyzy drożdżowe
- Buraczki
- Naleśniki z owocami
- Placki ziemniaczane
- Pierogi /knedle
- Szaszłyk wieprzowo /drobiowy
- Ziemniaki pieczone
- Zestaw surówek
- Kaszanka smażona
- Ziemniaki pieczone /puree
- Zestaw surówek
- Kefir
- Tatar
- Pieczywo
X. Desery
- Deser lodowy
- Bita śmietana z owocami
- Lody
- Lody z owocami
- Sałatka owocowa
- Bita śmietana z jagodami
XI . Dodatki do potraw
- Ziemniaki z wody
- Frytki
- Ziemniaki pieczone
- Ryż
- Kasza gryczana
- Kluski półfrancuskie
- Pyzy drożdżowe
Kulki ziemniaczane
- Krokiety
- Surówka z kapusty białej
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z marchwi
- Surówka żydowska
- Kapusta zasmażana
- Buraczki
- Sałatka z pomidorów
- Mizeria Pieczarki
- Marchewka z groszkiem
- Brokuły
- Fasolka szparagowa
- Ogórek konserwowy
- Papryka konserwowa
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowane
- Sos pieczeniowy, pieczarkowy, chrzanowy, czosnkowy