Menu



I. Śniadania i dodatki:

- Jajecznica z 3 jaj , na maśle z cebulą

- Jajecznica z 3 jaj ,na maśle z cebulą ,boczkiem i pieczarkami

- Kiełbasa grzana

- Kiełbasa smażona

- Jajko gotowane

- Jajko sadzone

- Dodatki: Chleb, masło, chrzan, musztarda, majonez, ketchup, ogórek konserwowy, papryka konserwowa, ser.

 

II. Zakąski:

- Śledź w oleju

- Śledź w śmietanie

- Sałatka śledziowa

 

III. Dania z wieprzowiny:

- Kotlet schabowy panierowany

- Kotlet schabowy po parysku

- Sznycel /Stek wieprzowy z jajkiem

- Schab pieczony ze śliwką

- Pieczeń z karkówki

- Golonka gotowana

- Polędwiczka a la „Przystań”

- Polędwiczka z brzoskwiniami

 

IV. Dania z drobiu

- Kotlet „Imperial”

- Wątróbka saute z cebulką

- Kotlet de volaille

- Medalion z kurczaka z brzoskwinią

- Kotlet panierowany

 

V. Dania z ryb

- Ryby smażone saute /panierowane

 

VI. Dania z wołowiny

- Polędwica po francusku

- Brizol z pieczarkami

- Rumsztyk z cebulą

- Befsztyk z polędwicy

- Boeuf  Strogonov

 

VII. Dania  z dziczyzny

- Polędwica z daniela z kurkami

- Pieczeń z dzika

- Pieczeń z sarny

 

VIII . Zupy

 

IX  . Inne dania

- Pieczeń cielęca

- Królik pieczony w winie

- Kaczka pieczona

- Naleśniki z owocami

- Placki ziemniaczane

- Pierogi /knedle

- Szaszłyk wieprzowo /drobiowy

- Kaszanka smażona

- Tatar

 

X. Desery

- Deser lodowy

- Bita śmietana z owocami

- Lody

- Lody z owocami

- Sałatka owocowa

- Bita śmietana z jagodami

 

XI . Dodatki do potraw

- Ziemniaki z wody

- Frytki

- Ziemniaki pieczone

- Ryż

- Kasza gryczana

- Kluski półfrancuskie

- Pyzy drożdżowe

Kulki ziemniaczane

- Krokiety

- Surówka z kapusty białej

- Surówka z kapusty pekińskiej

- Surówka z marchwi

- Surówka żydowska

- Kapusta zasmażana

- Buraczki

- Sałatka z pomidorów

- Mizeria Pieczarki

- Marchewka z groszkiem

- Brokuły

- Fasolka szparagowa

- Ogórek konserwowy

- Papryka konserwowa

- Zestaw surówek

- Warzywa gotowane

- Sos pieczeniowy, pieczarkowy, chrzanowy, czosnkowy